top of page

GÜLÜŞ TASARIMI- DIGITAL SMILE DESIGN

Güncelleme tarihi: 7 Haz 2023

Dijital gülüş tasarımı, dijital teknolojileri kullanarak diş hekimleri tarafından kişiye özel, estetik bir gülüş tasarımının oluşturulmasıdır. Diş hekimliği alanında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de dijital tasarım yazılımları kullanılmaktadır. Bu yazılımlarda kişinin diş yapısı ve yüz oranları derinlemesine analiz edilir.




Dijital yazılımlar sayesinde diş hekimleri hastanın diş yapısı, diş etleri, dudakları ve yüzü arasındaki en doğru uyumu yakalayabilir. Böylece kişi için doğal ve estetik bir gülüş oluşturulabilir. Dijital gülüş tasarımında hasta odaklı bir tedavi gerçekleştirilir. Her kişiye yakışan gülüş şekli farklıdır. Bu yüzden diş hekimleri kişiye en uygun gülüşü tasarlar.

Estetik Diş Kliniği Ankara https://www.dresatbasol.com


Dijital gülüş tasarımında tasarımın yapılması ve ağızda gösterilmesi 2 seans sürecektir. Diş hekimleri ilk seansta hastanın kayıtlarını alır. Ardından ikinci seansta hastaya dijital yazılım üzerinde yapılan gülüş tasarımı gösterilir. Dijital gülüş tasarımı programı sonrasında yapılan tasarımın hasta tarafından onaylanması durumunda gerekli çalışmalar hemen başlar. Revizyon gerekiyorsa dijital gülüş tasarımı 3 seans sürebilir. Her geçen gün gelişen ekipman ve yazılımlar yardımı ile tasarımlar daha gerçekçi üç boyutlu yapılabilmektedir. Bazı vakalarda dijital tasarım net olarak sonucu ortaya koyamayacağı düşünülürse ağız içi yapılan mock up tasarımlar ile hastalar son halini görebilmektedir.





Dijital Gülüş Tasarımının Avantajları Nelerdir?

Dijital gülüş tasarımının avantajları arasında en önemli nokta hastanın nasıl bir gülüşe sahip olacağını estetik diş tedavisi öncesinde görmesidir. Kişinin yüzü de son teknoloji bilgisayar yazılımları ile sisteme aktarılır. Böylece hasta tedavi başlamadan önce tedavi bitiminde nasıl görüneceğini görebilir.


Dijital gülüş tasarımında sürprizlere yer yoktur. Hasta memnuniyeti garantili bir çalışmadır. Hasta istediği ve tamamen onayladığı gülüşe sahip olabilir. Gülüş tasarımında dijital olanakların kullanılması tedavinin kişiye özel hale getirilmesine olanak sağlar. Dijital gülüş tasarımı implant tedavisi ile kombine yapılabilmektedir. Günümüzde gülüş tasarımı ile birlikte hastanın implant ihtiyacı da bulunuyorsa aynı tasarım içerisinde implantların açı ve konumları tasarlanarak elde edilen rehber plaklar ile en baştan protezlerin son hali elde edilebilmektedir. Bu işlem sonunda tedavi sonrası aynı gün dişler teslim edilebilir.


Gülüş Tasarımı Ankara . https://www.dresatbasol.com





Diş hekimi hastayı detaylı bir şekilde dinleyerek gerekli video ve fotoğraflar çekilir ve yazılım sayesinde yüz, diş, çene ve karakter özellikleri dikkate alınarak gülüş tasarımı hazırlanır. Gülüş tasarımı bütüncül ve multidisipliner bir tedavidir. Temel amaç hastanın ağız sağlığını korumak ve estetik bir gülüş kazandırmaktır.


Çukurambar Estetik Gülüş Tasarımı https://www.dresatbasol.com


Protetik gülüş tasarımında implant tedavisi, ortodontik tedavi, protetik diş uygulamaları, diş eti tedavileri bir arada yapılır. Böylece diş hekimliğinde kullanılan tüm uygulamalardan destek alınarak en doğru gülüş tasarlanır.



Dijital Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Dijital gülüş tasarımında ilk randevu şöyle geçer;


3D ağız içi tarayıcı kullanılarak dişlerin dijital ölçüsü alınır.

Hastanın özel bir stüdyoda farklı açılardan fotoğrafları çekilir.

Diş hekimi tarafından yapılan öncesi/sonrası şeklinde vaka örnekleri hastaya gösterilir.

Özel yazılımlar sayesinde dijital gülüş tasarımı yapılır.

Dijital gülüş tasarımında ikinci randevu artık süreçlerin başladığı süreçtir. İkinci randevu şöyle olur:


Hastanın diş ve diş etleri için gerekli işlemler yapılır.

3D ağız içi tarayıcı sayesinde dişlerin dijital ölçüsü alınır

Dijital gülüş tasarımı için hasta onayı alınır ve gerekli revizyonlar yapılır.

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page