top of page

DİŞ FIRÇALAMA NASIL YAPILIR?

Doğru fırçalama tekniği?




Diş Hekimi Ankara https://www.dresatbasol.com

Ağız ve diş sağlığımızı korumak hem dişlerimiz hem de tüm vücudumuz için çok önemlidir. Dişlerin üzerinde oluşan bakteri plakları ve yemek artıkları zamanla dişlerin deforme olmasına ve diş eti hastalıklarına neden olur. Dişlerimizi doğru fırçalama tekniği ile temizlediğimizde ağız ve diş sağlığımızı korur ve ileride oluşabilecek sorunların önüne geçeriz. Yanlış fırçalama tekniği ile fırçalamak, sert diş fırçası kullanmak, çok sık fırçalamak dişeti çekilmelerinin mekanik nedenleri arasında sayılabilir. Dudak-diş eti bağının yapısal bozuklukları, çeşitli diş eti hastalıkları, hatalı dolgu ve kaplamalar diş eti çekilmesine neden olur. Diş çekimi çok ciddi bir sorundur. Bu nedenle dişleri doğru şekilde fırçalamak önemlidir.


Estetik Diş Hekimi Ankara https://www.dresatbasol.com


Doğru diş fırçalama tekniği nasıl olmalıdır?

• Çok fazla diş macunu kullanmaya gerek yoktur. Sanılanın aksine nohut büyüklüğünde diş macunu kullanmak yeterli olacaktır.

• Diş fırçanızı 45 derecelik açıyla, fırça uçları diş etlerinize bakacak şekilde tutmalısınız. Yani çapraz açıyla tutmanız bunu sağlayacaktır.

• Dişlerinizi çok fazla baskı uygulamadan dairesel, oval hareketlerle nazikçe fırçalayın.

• Dişlerinizin çiğneme kısmı dediğimiz üst kısımlarında fırçayı ileri geri hareket ettirerek kullanabilirsiniz.

• Dil yüzeyi temizliği de diş bakımının olmazsa olmazıdır. Dil yüzeyinin temizlenmesi de ağız kokusunun önüne geçecektir.

• Dişlerinizi günde en az 2 defa 3 dakika fırçalamamalısınız. Bunu planlamak zor geliyorsa kendinizi sabah ve akşam programlayabilir, güne başlayabilir ve güne veda edebilirsiniz.

• Fırçalama bittikten sonra diş macununu tükürmeniz yeterlidir. Ağzınızı uzun süre su ile çalkalamak ve tükürmek diş macununun etkisini azaltacaktır.


Çukurambar Diş Hekimi https://www.dresatbasol.com




Diş fırçalamanın yanı sıra ağız ve diş sağlığımız için neler yapmalıyız?

Diş fırçalamak çok önemli olsa da tek başına yeterli diyemeyiz. Çünkü diş fırçamızın ulaşamadığı yerlerde veya diş aralarındaki bakteriler çürüklerin en büyük sebebidir. Düzenli olarak kullanacağınız diş ipi tam koruma için yardımcı olacaktır. Gargara, arayüz fırçası, diş ipi vb. diğer ağız bakım ürünleri dişlerinizi fırçalamanıza yardımcı olabilecek diğer ürünlerdir. Ağız ve diş sağlığı için diş bakımınızı aksatmadan ve eksiksiz yapmanız olası problemlerin önüne geçecek ve tam koruma sağlayacaktır.


Ankara İmplant Tedavisi https://www.dresatbasol.com



2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page